Cutimed Sorbact

Cutimed Sorbact

  1. Se curăță rana. Dacă se preferă, se folosesc tampoanele rotunde Cutimed® Sorbact®, pentru înlăturarea suprafeței umede și pentru a îndepărta contaminarea superficială microbiană. 
  2. Este permis contactul direct cu suprafața rănită, pentru o eficientă fixare împotriva microorganismelor. Întotdeauna se aplică absorbantul într-un mod ce asigură contactul cu suprafața rănii.
  3. În rănile profunde sau cavitare, se aplică tampoanele Cutimed® Sorbact® sau meșa (tifon) și se poate lăsa o parte din absorbant la vedere, pentru a putea fi ușor îndepărtat și schimbat. Dacă este cazul, se poate acoperi cu paduri absorbante Cutimed® Sorbact®.
    În rănile superficiale, se aplică tampoane Cutimed® Sorbact® sau paduri absorbante. Padul absorbant se poate aplica pe rană cu partea verde în jos.
  4. În funcție de tipul de exudat al rănii, pot fi combinate tampoane Cutimed® Sorbact® , tifon și tampoane rotunde, cu toate tipurile de absorbante secundare hidroactive cum ar fi spume sau alginate.
  5. Dacă este necesar, se poate folosi un bandaj, bandă sau film transparent pentru o fixare mai bună.
  6. Frecvența de schimbare a absorbantului depinde de nivelul exudatului și de gradul de contaminare al rănii. Este recomandat să se schimbe la 1-3 zile. În rănile care prezintă semne clinice de infecție, este recomandată o examinare mai frecventă. În aceste cazuri, un tratament sistemic ar trebui luat în considerare.

Cutimed® Sorbact® poate fi folosit fără ezitare în perioada de sarcina și de alăptare și poate fi folosit și în tratarea copiilor.

Nu folositi Cutimed® Sorbact® în combinație cu unguente sau creme, pentru că vor interacționa cu efectul antimicrobian al absorbantului.

Este esențială păstrarea umedă a rănii , pentru a asigura eficacitatea Cutimed® Sorbact® și a evita lipirea accidentală a ranii. În cazul răniilor uscate sau cu exudat superficial este recomandat să se folosească gelul Cutimed® Sorbact®. Ca metodă alternativă se pot folosit tampoanele Cutimed® Sorbact® sau meșă - tifon Cutimed® Sorbact®, împreună cu un hidrogel amorf (de exemplu Gelul Cutimed®). Este recomandată examinarea regulată a rănii.