Microdacyn® Hydrogel

Microdacyn® Hydrogel

Microdacyn Hydrogel este un gel amorf, stabilizat, hidroactiv pentru rehidratarea țesutului necrotic și fibrinos. Susține debridrea autolitică și creează un mediu fiziologic favorabil vindecării plăgilor.

Utilizarea multiplă nu este problematică

Spre deosebire de majoritatea celorlalte hidrogeluri, hidrogelul Microdacyn poate fi utilizat timp de 30 zile după deschiderea ambalajului.

Mai mult decât atât, este posibilă utilizarea unui dispozitiv de dozare de gel pentru mai mulți pacienți. Gelul este conservat cu ajutorul hipocloritului de sodiu și acidului hipocloros. Aceste substanțe asigură stabilitatea produsului și sunt deasemenea utilizate în propriul sistem imun al organismului.

Toleranță maximă

Deoarece hidrogelul Microdacyn este tolerat extrem de bine, poate fi deasemenea utilizat pe tendoane, oase, si ligamente expuse.

Indicații

Microdacyn hidrogel poate fi utilizat pentru toate plăgile uscate și ușor exudative. Acestea includ toate plăgile care trebuie să fie rehidratate și arsurile de gradul doi.

Ușor de utilizat

  • Gelul este aplicat într-un strat gros de 2-5 mm pe plagă curățată și poate fi lăsat să acționeze timp de până la 3 zile.
  • În cazul în care la nivelul plăgii rămân reziduuri de gel în timpul schimbării bandajelor, acestea pot fi curățate cu ușurință cu soluția Microdacyn Woun Care.
  • Pentru acoperire se poate folosi orice fel de bandaj obișnuit. În cazul în care hidrogelul Microdacyn trebuie aplicat în plăgi cavitare, acestea trebuie să fie prevăzute cu substanțe de umplere adecvate pentru plăgi (de ex: alginat sau hidrofibre).