Cutimed® Sorbact® - Pansament inteligent antimicrobian

Cutimed® Sorbact® - Pansament inteligent antimicrobian

Un nou capitol în curățarea și tratarea rănilor

Aplicabilitate: universală

Cutimed Sorbact este primul pansament pentru răni care înlătură bacteriile ireversibil, fără a folosi un agent chimic activ. 

Prin modul său unic de acțiune, s-a dovedit a avea succes ca și tratament non - medicamentos în rănile colonizate și infectate.

Agenții patogeni (Bacteriile și Fungii) sunt ireversibil fixați de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut și sub formă de interacțiune hidrofobă. La fiecare schimbare a acestui pansament, se reduce încărcătura bacteriană și se creează condițiile optime pentru un proces natural de vindecare a rănii.

Cum acționează Cutimed Sorbact?

  • Înlătură încărcătura bacteriană ireversibil și biofilmul: Modul de acțiune este bazat pe principiul fizic al interacțiunii hidrofobe. Particulele hidrofobe (care resping apa), în mod natural, sunt agregate într-un mediu umed.
  • Eficacitate microbiană: Microorganismele care ar putea afecta vindecarea rănii prezintă, de asemenea, caracteristici hidrofobe, deci se fixează ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.
  • În 30 de secunde captează ireversibil peste 100.000 de celule / cm2.
  • După 2 ore sunt captate până la 100.000.000 celule / cm2.
Produse recomandate de Doctor Plagă - Cutimed Sorbact

Eficient împotriva:

MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae.

Caracteristici-cheie

      • Nu dezvoltă rezistența bacteriană

Datorită modului fizic pur de acțiune, nu există nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistenței bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu folosește nici o substanță antiseptică sau antibiotică. Prin urmare tratamentul nu reprezintă nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente.

      • Nu există riscul apariției alergiilor

Metoda Cutimed® Sorbact® este sigură atât pentru pacienți, cât și pentru echipa medicală.

      • Nu prezintă citotoxicitate

Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazată pe fixarea și îndepărtarea bacteriilor patogene, fără a elibera către rană substanțe chimice active care pot influența procesul de vindecare.

      • Nu are contraindicații

Poate fi folosit în timpul sarcinii, la mame care alaptează și copii.

      • Nu favorizează eliberarea endotoxinelor

Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau conținut chimic activ, Cutimed® Sorbact® nu omoară bacteriile (le izolează și inactivează). Așadar nu se eliberează endotoxine din celulele moarte, încurajând vindecarea pe căi naturale ale rănii.